Självmordshjälp.

2013-12-04 ☼ 12:24:02
Sitter på tåget och önskar att jag egentligen var framför det. Önskar att jag vore död men vågar aldrig ta det steget. Måste nog ringa psykologen fast jag är orolig att han kommer ringa psyk. Min pappa vill inte veta så jag lever i tystnaden. Mina vänner är för fina för att höra något sådant. Min syster vet om men det känns inte som att hon riktigt brydde sig. Kan jag då hjälp någon? 

Tomas Krüger

Är du säker på att din pappa inte vill veta?
Sen så är det svårt för en syster att ta in något sådant här. Hon kan hoppas och därmed lätt få sig själv till att tro att du bara ropar varg.

Fast det här med att inte ha något att leva för. Sicket jävla skitsnack, i all välmening. Du är kär i A, visst är det så? Om den kärleken var besvarad, skulle du anse dig ha något att leva för då?

Förmodligen, eller hur? Med andra ord så vill du älska och bli älskad tillbaka. Där har du något att leva för, och det är en förbaskat stor grej.

Ditt problem är att du låst fast dig vid A, och det vet du. Det klandrar jag dig inte för på något vis. Säg den som inte lyckats gå i den fällan vid något tillfälle i livet.

Du säger att du inte vill sluta älska A, men varför skulle du behöva göra det? Han blir ju inte mindre älskvärd, bara för att ni två inte kan bli tillsammans. Du kan faktiskt hitta en annan ändå, om du törs.

Säg att du nu inte törs, och hellre tar livet av dig. Hur fel tänker du inte då? I det läget kan du ju lika gärna våga vad som helst.

Fast du kanske visst törs, varpå haken snarare ligger i att det inte finns någon för dig därute. I så fall så är problemet det att du är blind, du vet, såsom Stevie Wonder och Ray Charles. Sätt på dig ett par svarta solglasögon, skaffa dig en vit käpp, ta en promenad och se till att peta alla som du träffar i magen. När du hittar en röst som säger aj på ett gulligt sätt, så passa på. ;)

Nä V, jag tycker att du ska ta och skita i A för ett tag. Sluta harva i gamla hjulspår. Vad gäller dina för fina vänner så måste du förstå
att du inte jämt och ständigt kan hälla ditt mörker över dem. För deras skull, men lika mycket för din egen skull. Du kan behöva tänka på annat än dina problem du med. Om du låtsas vara glad, så blir du lite gladare, så knäppa är vi alla.

Ring din psykolog. Tycker du att han inte funkar för dig, så be om att få pröva en annan.

Skulle självmordstankarna bli alltför påträngande så tycker jag att du ska gå ner till järnvägsstationen, och be att få prata med en lokförare som fått se någon hoppa framför hans tåg. Du anar inte hur många av dem som råkat ut för detta, för det mörkas i media. Låt lokföraren berätta för dig hur illa hon mått efter den händelsen. Hur han fortfarande drömmer mardrömmar och vaknar med ett dunkande hjärta och gråten i halsen. Hur de alla har blivit våldtagna av självmördare.

Jo jag valde det ordet med flit, för att du om någon ska förstå vad ett självmord får för konsekvenser för din omgivning. Om du vill din far illa. Om du vill att han ska få uppleva något ännu värre än det han kände när han fick reda på att du blivit våldtagen, då är självmord ett utmärkt alternativ V. Det löser inga problem, utan skapar bara en jävla massa nya.


Svar: Jag är nog ganska säker på att min pappa inte klarar av att höra mina problem i dagens läge. Han har kämpat så hårt för min skull tidigare och skulle han veta att jag är i samma skit igen så knäcker det nog honom.. Jag är ju inte hundra procent säker men jag känner mig säker till 80 procent.Javisst, sätter jag mig ner och tänker riktigt noga så hittar jag nog några saker som är värt att leva för. Men ändå känns det inte som att de sakerna väger upp de dåliga just nu. Och jag har ändå inte orken att tänka.

Skulle jag till slut våga ta livet utav mig skulle det ändå vara utav en överdos eller skära upp handlederna. Troligtvis det första alternativet eftersom jag är en mycket feg person.

Jag vill absolut inte såra pappa.. Det är det sista jag vill. Och det är en utav anledningarna till att jag håller mig i livet idag. Pappa är min livsglädje och det som får mig att kämpa lite extra. Men om jag skulle vilja ta livet utav mig, då blir pappa lidande och så får det tyvärr bli..
veronica alhall

2013-12-05 @ 00:12:18
URL: http://tomaskruger.se/Tomas Krüger

Du har säkert hört orden förr, att självmord är en permanent lösning på ett tillfälligt problem.

Du är nitton år gammal V. Att ta livet av sig i din ålder är som att köpa en lott som ger vinst nio gånger av tio, för att sedan slänga den i papperskorgen innan dragningen, eftersom du är säker på att du fått nitlotten.
Jag tror inte för ett ögonblick att du kommer förbli olycklig genom livet.

Just nu ältar du, och jag vet hur det känns. Samma tankar går runt och runt i skallen. Hjärnan försöker desperat knäcka ett problem som saknar lösning. Den enda är att släppa problemet. Släpp A och skaffa en kattunge istället.

Svar: Samtidigt som A är ett stort problem i mitt liv så är det problemet inte första prion just nu. För tillfället har jag lite värre saker att klura ur. Det är de sakerna som får mig att må såhär. 19 år och ta självmord är ändå inte skamligt. NU säger jag inte att jag kommer att ta mitt liv. Troligen kommer jag inte ta det steget utan fortsätta att leva det här patetiska livet. Men ändå, 19 år och död är inte skamligt. Det är synd att unga tar livet utav sig eller dör ofrivilligt. Men jag kan ändå ta och förstå människor i min ålder som gör det.

Ja, kanske jag ältar just nu. Jag är bara inne i en jobbig depression som antagligen blir bättre snart. Det som är jobbigast är ju alla självmordstankar och ångesten som jag hanterar på ett dåligt sätt.
Tack för alla kloka ord för övrigt!
veronica alhall

2013-12-05 @ 01:13:29
URL: http://tomaskruger.se/Tomas Krüger

Jag lägger ingen skam på dig för att du mår dåligt V, aldrig någonsin.

Svar: Nej, det förstår jag.. Jag tror att om några månader kommer jag vara samma gamla V igen.
veronica alhall

2013-12-05 @ 08:55:05
URL: http://tomaskruger.se/Tomas Krüger

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/plaster-pa-sjalen-ska-bryta-tabu-6616689-artikel.aspx

2013-12-05 @ 09:48:12
URL: http://tomaskruger.se/Bella

Jag finns! <3

Svar: Tack <3
veronica alhall

2013-12-08 @ 18:34:05
URL: http://www.nattstad.se/BeellastankarBella

Jag finns! <3

2013-12-08 @ 18:34:05
URL: http://www.nattstad.se/Beellastankar
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback