Fråga från ask: Varför kan du inte fira jul med din mamma? Är ni ovänner? Vill du berätta vad som hänt?

2013-11-12 ☼ 19:27:40
Mamma och jag har ett on/off förhållande, nu på senaste tiden har det varit off. Och det verkar inte som vi får någon bättre relation. Ja, vi är ovänner. Två instabila personer kan nog inte älska varandra och en väldigt instabil morsa kan inte kämpa för sina barn. Eller så har hon bara bestämt sig för att låta bli att kämpa. 
Julen är en period som jag alltid tänker på mamma extra mycket. Vakna på morgonen och äta julgröten tillsammans. Öppna morgonpresenten, hälsa på släktingar på fika och hjälpa till med maten. 

Vårt bråk började på påsken för många år sedan. När mamma försökte få mig att ljuga för pappa och jag sa nej. Mamma tog det väldigt hårt, som att jag hade svikit henne. Efter det slutade hon ringa till mig och hon ringde bara till pappa när hon ville prata med min bror. Varannan fredag när hon brukade hämta oss så fick jag aldrig följa med igen. Hon hämtade bara min bror.
Men jag antar att mamma alltid hart känt något slags hat mot mig. Födseln var jobbig för mamma (dont know why, ingen vill prata om det här hemma), mamma låg på psyket under natten och sedan vägrade hon vara mammaledig. Pappa tog ut pappaledigheten och skötte om mig. Mamma jobbade. Sen började pappa och mamma bråka. Mamma försvann i ett halvår utan att någon visste vart hon tog vägen. När hon kom tillbaka fick mina andra syskon hälsa på men inte jag. 

Det som är rätt så tungt för mig är att veta hur delaktig mamma var i syskonens uppväxt. Hon såg deras första steg, hon matade dem, hon lekte med dem och hon brydde sig om dem. Iofs var mamma alltid lite konstig mot dem med i slutet. T.ex. hotade hon storasyster med en kniv och ringde till pappas jobb och bad han ta hand om ungarna för hon orkade inte längre, hon sket i min och min broders student, hon tog pengar från min syster. 

För att avsluta inlägget innan det blir för långt så resonerar jag såhär: Det är för svårt för två instabila personer att umgås utan bråk. Och det är för svårt att få en kontakt nu efter alla dessa år.

Elly

Tänker på dig <3

Svar: Tack, behöver lite omtanke just nu. Blir totaldissad utav min bästavän A.
selfharmer.blogg.se

2013-11-20 @ 01:04:41
URL: http://sedatives.blogg.se
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback