Ärr.

2014-04-27 ☼ 23:45:00
Varmare väder kommer och det brukar innebära lättare kläder. Om man inte är en person med fula ärr och dålig självkänsla. Så fort jag tar bort min kofta dras allas blickar mot mina ärrfyllda armar. Inga ord sägs men bara deras blickar gör tillräckligt ont och sänker ytterligare på självkänslan. Jag vill kunna vara stolt och bara säga "A jag vet att armarna ser ut som motorsågsmassakerns offer men jag hade en tuff period", men istället drar jag på mig koftan igen och svettas och förblir likblek det här året också. 
Jag önskar att jag var en sådan person som skiter i vad andra tycker och bara kör mitt race men sådan är inte jag. Tydligen är andras åsikter viktigare än något annat och får jag lite kritik bryter jag ihop. Så jävla mesig. 
 
Att självskada sig är nog det jag ångrar mest av allt i livet. Aldrig någonsin kommer min kropp vara fin. Det här kommer jag att dras med i evigheter, även om ärr bleks så finns dem kvar. Jag hatar min kropp och min psykiska bakgrund. 

Sanna

Det tog lång tid innan jag kunde gå i kortärmat då jag skämdes, men framför allt för att jag hatade andras blickar.

Jag har sedan några år tillbaka, total skitit i vad andra tycker om mina armar och ben, jag går klädd som JAG vill.
Det är en härlig känsla när man kommer dit och jag hoppas att du också gör det snart! <3

Svar: Jag blir så glad när jag får höra att andra har kommit ifrån det här och jag hoppas innerligt att jag når det resultatet senare. Kram <3
veronica alhall

2014-04-28 @ 09:21:53
URL: http://insaniacparttwo.blogspot.se/agnes

Jag är likadan, jag skäms och hatar folks dömande blickar. Jag klarar inte av det. Så jag förblir lika påklädd som under hösten. Jag önskar att jag hade kraft att stå på mig, men det har jag inte. Inte än.

Svar: Men du kommer komma dit fina du. Så länge folk bara sluta glo och skaffar lite vett i sina skallar. Stå på dig <3
veronica alhall

2014-04-28 @ 12:01:56
URL: http://agnesliinnea.blogg.seElly

Jag är väldigt glad över att jag slutat självskada (på det sättet..) för jag minns det du beskriver, så väl. Idag kan jag gå klädd hur jag vill för ärren har faktiskt bleknat bort, alla förutom ett par stycken på låren men det är inget man lägger märke till alls. Jag hoppas så innerligt av hela mitt hjärta att du en dag också kan känna att du kan gå klädd precis hur du vill, oavsett hur du ser ut. Och jag hoppas den dagen inte är alltför långt borta. <3

Svar: <3
veronica alhall

2014-04-28 @ 20:01:49
URL: http://sedatives.blogg.seBella

Jag skiter i om folk tittar, bara dom inte stirrar då blir jag sur!!! Jag kommer ha kvar ärren hela livet, men dom stör inte mig. Jag har ju haft ärr på kroppen sen jag va 16 år! Om jag hade varit med om en brand och fått ärr pga det. Då är det helt accepterat att visa ärren, men inte när de kommer till psykisk ohälsa! De är sjukt, för typ varannan elev på gymnasiet har någon gång testat att skada sig.. Men nej, de är tabu med psykisk ohälsa, de får man inte prata om!!

Min styvmamma skäms över mina armar, men mamma och pappa skiter i ärren... Och jag går ju inte i linne om jag har färska sår! Eller jo, hemma! men när jag går ut så har jag en kofta över... Inte för att jag skäms, utan för jag vet hur jävla mkt de kan trigga andra att skada sig om man visar färska sår.. Men är de bara ärr så går jag utan kofta..


Mina ärr är en del av mitt liv, utan dom hade folk inte märkt att jag är psykiskt sjuk...

2014-04-28 @ 20:05:33
URL: http://www.nattstad.se/Bellastankartr

känner tyvärr igen det. Sen blir man inte ful bara för att man har fula ärr, men jag förstår känslan av att inte vilja synas och få den sortens uppmärksamhet.. Jag går också i heltäckande kläder på sommaren och svettas ihjäl, och det är verkligen inte roligt.
kram

Svar: Jag hoppas att du får börja gå i mindre kläder finaste du. Kram
veronica alhall

2014-04-29 @ 09:00:25
URL: http://trainoverwater.wordpress.comamanda

vet hur du känner. vet preciiis hur du känner. jag har själv haft ångest hela våren över att sommaren snart kommer och över att mer och mer kläder åker av nu hela tiden.....först börjar man gå kortärmat och sen, det jag fruktar allra mest; barbent. och nej ångesten svämmar över. vill inte vill inte vill inte. får panik varje gång jag ser en sol på väderprognosen. "fan. kortärmat. helvete". men ångrar det jag har gjort kan jag kanske ändå inte säga att jag gör. det är klart att jag tycker att det är fruktansvärt fullt med alla jävla ärr och det är klart klart att jag är trött på att ständigt försöka dölja dem. ja det är klart att jag är SÅ JÄVLA TRÖTT på det och på dem. men ändå, utan alla rakblad och allt självskadande hade jag faktiskt inte stått här idag. då hade jag gått under för lääänge sen.

ärren är trots allt ett tecken på att det har varit hur omöjligt jävla tufft som helst, men att man ändå varit tillräckligt stark för att faktiskt ta sig igenom det. ja ärren är ett tecken på att man är stark nog att klara sig igenom även de tuffaste tiderna. kom ihåg det.

stay strong och kämpa på. DU ÄR BRA<3!!!!

Svar: Oj vilken lång kommentar. Ska försöka att svara på den på ett ordentligt sätt.
Önskar att jag hade fått med din mejladress.
Jag vill ändå försöka förmedla ut lite styrka till dig, för även om din kropp är fylld av ärr så förtjänar du att klä dig som du vill.
Precis som du säger, ärren bevisar att du har gått igenom en skitjobbig period där Självskadandet var din enda avslappningsmetod. Jag har själv stått i dina skor ch känt så. Därför ska du (inte jag heller om jag lyckas intala mig själv det) inte skämmas över din kropp och bristerna.
Och tillbaka till dig, stay strong och kämpa på. En dag kommer vi båda stå i det stadiet där vi säger "fuck it, idag ska jag ha linne utan att ens få en gnutta ångest eller skämmas"
Ärr är ingen skam. Det är en belöning, som visar att du har en plats här i världen. <3
veronica alhall

2014-05-15 @ 18:35:20
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback