Bli sövd eller ta lokalbedövning?

2014-02-17 ☼ 01:18:00
Nu är det så här att jag ska "opereras" inom en snar framtid.. Eller snar och snar, skulle skickas en kallelse inom tre månader. Men när "operationen" ska genomgå kan jag välja mellan att bli sövd eller lokalbedövning. Jag har gjort det här ingreppet tre gånger tidigare och börjar bli ganska trött på lokalbedövningen. Jag är väldigt spruträdd, dvs, jag ligger i flera veckor innan och oroas för dem där sprutorna (ska tas två sprutor med bedövning) och när jag är där så ligger jag och bölar en halvtimme innan sprutan tas.
Jag har aldrig blivit sövd och vet helt ärligt inte hur det går till. Men visst får man en nål i armvecket? Jag vet inte riktigt vad som är värst isåfall.
Men lokalbedövning får jag genomlida två sprutor (som känns, jag lovar, de känns, trots att läkarna säger att det går fort så gör det fan inte det) och höra ljudet när de skrapar. I bilresan hem brukar bedövningen släppa och då blir det en jävligt jobbig resa hem.
 

 

Men min fråga är: Är det bäst att ta lokalbedövning för att jag vet hur det går till eller verkar det skönare med att bli sövd? 
(okej, helt ärligt vet jag inte om alternativet att bli sövd finns. Det borde kunna gå att välja det ifall man vill. Pappa sa att det går men han är ju inte heller insatt i sjukvården.. Så inga hatecomments ifall jag tror fel..)
 
+tillägger det fina guldet vi tog i herrstafetten idag. Nelson levererade trots tappat skida efter bara en minut. Hellner går i mål med svenska flaggan i luften. Några tårar idag igen blev det..

Uriel

Vad är det som ska opereras? :O

2014-02-17 @ 16:49:37
URL: http://uriel.webblogg.se/Bella

Jag hatar bedövnings sprutan! Den gör sååå jävla ont! Jag har blivit sövd två gånger, du får en nål i armen eller handen. Du kan be att få lugnande innan. Sen så får du på dig en syrgas mask,sen så somnar du bara. De är de som händer när man blir sövd.

Sen på uppvaket (de heter så) så får du stanna ett par timmar och sova.. Sen så när jag blev sövd sist så ville dom se om jag kunde äta utan att magen inte tog emot det. Kunde jag äta så fick jag åka hem igen!

Vad är det för operation du ska göra? :)

Kram! <3

Svar: Jag ska till kirurgen den 14:e mars och se vad för OP som lär behövas. Tån är det som ska opereras. För tredje gången..<3
veronica alhall

2014-02-18 @ 16:20:40
URL: http://www.nattstad.se/BeellastankarJohanna

jobbigt läge..
Det känns ju som att bli sövd kanske vore det bästa för just dig eftersom du är så rädd för sprutor och det bara är en. Men jag vet inte, kram på dig <3

Svar: Jag får se helt enkelt när jag är där. Kirurgen lär säga vad som är bäst och smidigast. <3
veronica alhall

2014-02-20 @ 23:29:46
URL: http://overklighet.blogspot.com
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback