Minnen från min syster.

2014-01-16 ☼ 20:51:00
➩ Jag har växt upp med en syster som är bipolär och har ADHD. Det betyder att hon kunde få agressiva utbrott och i vissa fall var jag riktigt rädd för henne. Jag är fortfarande rädd för henne när hon höjer rösten. Hon levde i sin egna värld när vi bodde i samma hus. Hon kom när hon ville, fick jättemycket beröm när hon plockade ur diskmaskinen etc.
➩ Hon var även väldigt deprimerad som tonåring eftersom ingen förstod henne och eftersom hon var mobbad i småskolan. Det ledde till att hon försökte ta livet utav sig när endast jag och min bror var hemma. Hon hade tagit en överdos. Jag fick panik och ringde min granne med mobilen och 112 på hemtelefonen samtidigt. Jag fick tips om att ge henne kallt kaffe så där stod jag med två telefoner och försökte kyla ner kaffe samtidigt som jag försökte ha koll på henne. Hon fick åka in akut till sjukhuset och magpumpas.
➩ Hon fick gå i en särskola eftersom lärarna inte visste riktigt hur de skulle ta hand om henne. 
➩ När vi gick i grundskolan tog hon kontakt med socialen och begärde att flytta hemifrån. Jag älskar henne så otroligt mycket men det var nog det bästa som kunde ha hänt mig. Genast blev det lugnare hemma och pappa och hans Fru bråkade inte varje kväll. Jag fick en lite bättre kontakt med Fru också.
➩ När vi var små bråkade vi varje dag. En dag sa pappa till oss att "om ni kan vara vänner hela skoldagen så får ni en glass när ni kommer hem" (vi gick i samma klass). Vi höll sams hela dagen för första gången.
➩ Min syster är jätterädd för min mamma. När vi var små och min syster skulle sova hos mamma så fick hon höra massa skräckhistorier. Min syster och jag var väll 8-9 år.
➩ När jag låg inlagd på psyket första gången så kokade hon makaroner till mig eftersom det var favoritmaten. När jag kom hem låg det en skål med makaroner på min plats. 
➩ Min syster var en utav dem första som fick veta om våldtäkten. Strax efter jag hade kommit från psyket var hon och jag ute och promenerade när hon frågade "V, vad är det som egentligen har hänt? Din pappa är helt förändrad och du är så tyst hela tiden?". 
➩ När jag vill självskada eller när jag har ångest erbjuder hon alltid sitt hem. Även om hon ska sova tidigt eller egentligen är upptagen. 

 
Jag älskar min syster så otroligt mycket. Även om vi både kommer från en jobbig uppväxt så har vi klarat oss tillsammans. Som små förstod vi varandra även fast vi pratade olika språk. Hon har funnits för mig så många gånger och jag kommer nog aldrig kunna återgälda det.
Just nu sårar det mig att se henne gå igenom samma fas som jag gick igenom med mamma, bara att det är hennes pappa det handlar om. 

Tr

Systrar är fina att ha, även om det kan vara kämpigt till och från!

Svar: systrar och bröder är det bästa som finns och jag tycker verkligen synd om dem som inte har syskon.
veronica alhall

2014-01-16 @ 21:52:54
URL: http://trainoverwater.wordpress.comElly

sv; jag har nog en svacka just nu men det är ingenting att oroa sig över <3 tack för att du bryr dig!

2014-01-19 @ 10:57:48
URL: http://sedatives.blogg.se
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback