Stigarna byter aldrig väg, det är dina skor som trampar en ny genväg.

2014-03-04 ☼ 13:18:00
Det bankar på dörren och jag hoppar till varje gång. Livrädd för att ångesten kommer på besök utan att varna. Rädd för att vännerna är här på en kopp kaffe medans ångesten skär upp mina armar inne på toan. Jag vet att de vet men ändå så vågar jag inte. Jag vill inte att de ska se mig såhär. Som ett vrak.
Sanden har sina stigar, men dem försvinner lätt när vinden kommer. Men det är så lätt, så lätt att göra nya stigar i en öken. Inga kvistar som blockerar vägen och du behöver inte gå samma sträcka flera gånger för att stigen ska visas. Men när vinden kommer (lik som ångesten), försvinner dina stigar och du får börja om på nytt.
Jag vill ha en stig i en skog. Där stigen finns kvar i flera år även om vinden blåser varje dag. Men det är så svårt, att få en rak stig i skogen. Träden blockerar och du måste vandra samma sträcka gång på gång innan stigen börjar visa sig.
Men just nu gör jag en stig i havets botten. Jag måste då och då simma upp för att andas och stigen försvinner på en gång. Jag vandrar planlöst och i mörkret. 
 
 
Ångesten är så pass jobbig just nu. Den kommer i alla stunder och jag finner mig i det. Ångest kommer alltid vara en del utav mig. Samma sak med mardrömmar, flashbacks och ärr. Sedan är saken upp till mig ifall jag vill ha fler ärr, om jag vill kunna hantera min ångest och om jag vill minska mardrömmarna. Jag vet att allt är tufft, det har läkare förklarat för mig. Men jag tror att jag vill kämpa. Om jag har folk som kan hålla min hand när det blåser storm, om jag har folk som bjuder mig på kaffe när ångestens kyla drar in till hamn, om jag har människor som kan krama mig hårt när mardömmarna är över. Då vill jag kämpa. 

Anonym

Önskar dig verkligen all lycka, jag håller tummarna!

Svar: Tack!
veronica alhall

2014-03-04 @ 19:22:07Elly

Jag blir så fantastiskt glad och så himla stolt av att läsa det här. Du förtjänar verkligen all världens lycka, och steg för steg så kommer du hitta vägen dit. <3

sv; Haha ja, speciellt om man heter Elly och har en tendens att överdriva saker! ;)

Svar: Åh tack mitt fina hjärta. Jag märker att om inte psykvården vill hjälpa till får jag ta saken i egna händer. Jag vet att det enda psykvården ändå kan göra är att skriva ut tabletter och prata. Inget har hjälpt ändå.
Så jag tar babysteps. <3
veronica alhall

2014-03-04 @ 20:50:06
URL: http://sedatives.blogg.seTomas Krüger

Så fint skrivet V!
Fint och målande.
Jag önskar dig händer att hålla, kaffe att dela, och famnar att krama!

Svar: Tack, själv tyckte jag att texten var lite huller om buller och det var svårt att nå ett mål med meningarna.
Jag hoppas att jag får de tre sakerna när det är tufft. Annars får jag hitta andra sätt att lindra smärtan.
veronica alhall

2014-03-06 @ 00:03:01
URL: http://tomaskruger.se/Polly

Åh, det här var så stärkande och vackert skrivet. Jag tror på dig <3

Svar: Det kanske är vad jag behöver, någon som tror på mig <3
veronica alhall

2014-03-06 @ 07:14:30
URL: http://bulldozer.blogg.se/
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback