Jag är i ett destruktivt förhållande med Ångest.

2014-11-04 ☼ 23:50:21
Så jäkla najs att ha ett destruktivt förhållande med ångest. Så jäkla mysigt att jämt bli nertryckt av Ångest och skära upp kroppen inne i badrummet. Har försökt med alla medel för att få bort Ångest. Inget fungerar. Är fast i detta förhållande livet ut. 
Vill låsa in mig på badrummet och skära lite men har fan jobb imorgon. Vet Inte vad jag är mest besviken på, att jobbet gör så jag inte kan skada mig eller känslan att jag måste skada mig. Vet inte. Tror jag kommer skära mig iallafall ikväll. Alltså fitta vad jag hatar allt. 
Tips på andra saker man kan göra när ångesten är omöjlig och vägrar lyssna på en? Inte bita i citron, gå ut och gå eller hålla i en isbit. Något bra och effektivt. 

Vill skriva till A men något tar emot. Han är min bästavän men det kommer kännas så konstigt att skriva "Hej jag har fetaste ångesten. Trösta mig". Känns patetiskt på något sätt. Vill inte att folk ska tycka synd om mig eller se mig som någon attention-whore. Vad Fan ska jag göra

Sanna

Det är jättesvårt att ge tips på vad man kan göra mot sin ångest för att lindra, vi är ju alla olika och olika saker fungerar.
Jag brukar föreslå: Ut och spring, lägg tidningspapper på varandra och riv i småbitar, skriv (vad som händer, vad du känner osv och detta så noggrant som möjligt), måla/rita/skapa, bara acceptera att den är där utan att lägga någon större vikt vid det, prata med någon, göra avslappningsövningar osv..

Svar: Tack för tipsen! har testat avsöappningsövningar som jag fick från KBTn förra året men kände att det inte var för mig.
Ut och gå eller springa kam jag inte ännu, litar inte på mig själv när jag har ångest och är rädd att fötterna leder mig till självmordsplatser <3
veronica alhall

2014-11-05 @ 10:22:54
URL: http://insaniacparttwo.blogspot.se/Linda

Jag brukar göra något som kräver min fulla koncentration, vad det är skiljer sig nog åt mellan människor. Men jag har en stor låda som jag brukar slänga ner smågrejer i då jag städar, sådana saker som jag inte orkar ta tag i just då. Sen när jag har ångest brukar jag sätta mig och sortera sakerna i lådan, oftast är det hårnålar, hårsnoddar, kvitton, gem, nagellack, olika smågrejer som inte har någon riktig plats etc.
När jag bodde hos mina föräldrar brukade jag bygga ihop nån legofigur som min lillebror hade, en såndär med hur många små bitar som helst, kunde ta flera timmar och allt fokus låg på bitarna.
En annan sak jag brukar göra, typ när jag får ångest i skolan, är att fylla i rutorna (på ett rutat papper) i olika mönster, eller fylla i linjer på en bild eller liknande, bara för att få fokus på något annat.
Och nu sen jag flyttat hemifrån möblerar jag ofta om, målar om någon möbel eller liknande. Blir alltid så himla driven och målinriktad av ångesten så jag kan få rätt mycket gjort hemma vilket ju är bra på sitt sätt.. Och duscha riktigt varmt i ett mörkt badrum med tända ljus brukar funka ibland, beroende på hur ångesten är.

Och ibland brukar jag bara kliva på bussen som går förbi utanför oss och åka med den, men det beror så klart på hur mycket ångest man har, men det är rätt skönt att vara bland folk då man inte riktigt litar på sig själv:)

Svar: Precis vad jag tänkte, vågar inte riktigt lita på mig själv när ångesten slår till. Är så rädd att skapa fler ärr eller att till och med ta livet av mig. Jag ska testa några av dina tips. Typ duscha i hett vatten (vilket jag redan gör) men med tända ljus. Tack!
veronica alhall

2014-11-11 @ 19:38:20
URL: http://liindor.blogg.se
Lämna en åsikt/feedback/konstruktiv kritik/whatevah:

Tilltalsnamn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback